uitkomst

uitkomst

Welke kwaliteiten zijn nodig om een goede coach te worden?

Burn out den Bosch

Een persoon die een sterke passie heeft voor coaching en die ook zeer bekwaam is, streeft ernaar de volgende kwaliteiten te ontwikkelen:

* zowel goed met mensen als met ideeën* intelligent* oprecht begaan met de ontwikkeling van anderen* geïnteresseerd in de eigen ontwikkeling* zelfverzekerd en daadkrachtig* in staat om zijn/haar kennis over te dragen op anderen* in staat om effectief te reageren op mensen met weinig of geen argumenten* mensen het gevoel geven dat ze belangrijk zijn en dat ze de moeite waard zijn in de omgang met hen* mensen aanmoedigen om te communiceren en hen de steun geven die ze nodig hebben* structuur bieden en chaos tegengaan* twijfels en stagnerende praktijken wegnemen* focussen op de voordelen van het individu en de groep* realistische oplossingen bieden waar direct naar gehandeld kan worden.

Deze lijst kan vrij hard lijken. Het is echter een lijst van de dingen die u elke dag doet om uw coachingsboodschappen te “leven” en te “faseren”. Het is ook een gelegenheid voor u om naar uw coach te luisteren en u bewust te worden van wat hij/zij probeert te bereiken.

Mastermind pesten is een term voor pestkoppen die zich op hun slachtoffers richten vanwege de reacties van hun doelwitten (Mastermind). De term is afkomstig uit de pick-up community waar leden de negatieve aspecten van de localtarget van keuze in profiel brachten. Dit helpt bij het viseren van bedrijven of mensen die belangrijke posities bekleden.

De mastermindstrategie is gericht op de persoon/personen met de hoogste toegang in de organisatie. De doelwitten van pesterijen zijn meestal mensen uit de arbeidersklasse. Dit wordt gedaan door de ideeën van hun doelwitten te vernederen en hun actiemogelijkheden te beperken. Dit wordt ook gedaan om een grief te creëren onder de doelwitten zelf.

Om een band op te bouwen, werkt het mastermind team samen met het doelwit en vernedert hen. Dit is niet het geval met het mastermind team. Het team werkt onafhankelijk. Hun doel is om de doelwitten te begrijpen en hoe ze werken. Het is de taak van het team om gedachtenwormen te elimineren en hen naar de Atman woordenschat (TM) te brengen. Ze proberen ook bruggen te verwijderen. Als het team succesvol samenwerkt, zal het resultaat onmiddellijk zijn.

Het team benadert de cliënt met de vraag om hun eisen te begrijpen. De klant is een consultant en is in de hoedanigheid van een expert. Op een bepaald punt in hun carrière, hadden ze de leiding over een project en het ging mis. Het mastermind team werkte met hen samen om het project snel weer op de rails te krijgen. Dit maakte het gemakkelijk voor de klant om steun te verlenen aan het team.

Klanten zijn de belangrijkste klanten van het team. Het team onttrekt zich nooit aan deze eis. De resultaten zijn immers de moeite waard. Het team toont altijd zijn waardering door het royaal toesturen van opdrachten en feedback.

Elk project is anders dan het andere. Daarom moeten ze een speciaal team van mensen inschakelen. Het team rapporteert aan een team van mensen en het team rapporteert aan hen. Op deze manier is er communicatie tussen alle betrokken partijen.

Er worden altijd vragen gesteld over het resultaat van een opdracht. Dit is een goede kans om meer te weten te komen over de eisen van de klant. Aan de andere kant zijn de antwoorden even belangrijk. Dit is hoe de persoon kan bijdragen tot het algemene voordeel van het bedrijf.

Het verkrijgen van een productlicentie is noodzakelijk voor het op de markt brengen van uw product. Het doel hiervan is om de klanten te laten weten dat er vraag naar uw product zal zijn. Bovendien zal het uw verkoop en winst verhogen. Het team zal weten dat om het vertrouwen van de klanten te verdienen, zij dezelfde hoeveelheid vertrouwen terug moeten verdienen.

Het bezitten van een goed zakelijk inzicht is iets dat elke coach zou moeten hebben. Dit komt omdat ze meestal met een stel nieuwe gezichten worden opgescheept. Het eerste wat ze moeten doen is netwerken met iedereen om hen heen. Dit is zeker een comfortabele situatie om in te verkeren, maar het is ook noodzakelijk.

Een idee hebben is niet genoeg. Het is belangrijk voor hen om connecties te vormen met andere senior leden. Dit geldt vooral voor een coach. Een coach moet dit soort netwerken zeer serieus nemen.

Sommige coaches hebben het gevoel dat ze een “taak” tegenkomen die te moeilijk is. Dit kan precies zijn wat het lijkt. Een senior executive kan misschien niet het beste leveren. De cliënt is er misschien niet klaar voor om zo’n uitdaging aan te horen. De coach, aan de andere kant, zal volledig in staat zijn om de uitdaging aan te gaan met de juiste hoeveelheid tact, diplomatie, en zelfs humor.

Het is gemakkelijk voor coaches om zo’n gevoel voor diplomatie te ontwikkelen. Ze voelen dat het een uitdaging is en onderhandelen onmiddellijk. Natuurlijk moet de andere partij de voordelen zien van een dergelijke transactie. De coach wordt de hoofdrolspeler in het opbouwen van vertrouwen tussen beide partijen. Het is natuurlijk dat het team de coach altijd zal zien als een zekere borg voor de te leveren prestaties.

Prestaties zijn die taken die door de coach aan de trainingssituatie moeten worden opgelegd.

Maurice Henderson

Back to top