uitkomst

uitkomst

Verpleeghuiszorg

Thuiszorg Tilburg

uiteenlopende eisen

Voor de verzorging en het verpleegkundige deel van de thuiszorg gelden uiteenlopende eisen, afhankelijk van de kwalificaties en de diensten die in het tehuis worden verleend. De geschoolde verpleging biedt bijvoorbeeld gezelschap, emotionele steun en hulp bij de activiteiten van het dagelijks leven. Het gaat ook om het geven van comfort aan uw dierbare na hartoperaties, operaties aan een wond of slopende ziekte. Thuisgezondheidszorg, het aanbieden van verpleging of persoonlijke verzorging aan een persoon thuis, kan om een aantal redenen worden verleend, zoals na een spoedopname, revalidatie uit een ziekenhuis, of ouderenzorg.

Overwegingen

De grote verscheidenheid aan behoeften in de thuiszorg betekent dat er een grote mate van flexibiliteit is in termen van wat u thuis kunt doen, wat u zich kunt veroorloven en wat u echt zou willen hebben. Dit betekent dat u uw thuiszorgverlener kunt kiezen op basis van de behoeften van u en uw dierbare. Ongeveer 70% van alle volwassen Amerikanen woont bij een familielid, vriend of kennis en ontvangt regelmatig zorg en gezelschap. En voor degenen die het geluk hebben de vaardigheden van hun familieleden te hebben geërfd, zijn tuinieren, knopen leggen, koken en ander werk van familieleden bezigheden waaraan u kunt deelnemen. Al deze activiteiten kunnen u helpen de tijd rustig door te brengen, zonder afleiding, en bovendien verrijken ze uw leven door een gevoel van welzijn te bevorderen.

Voorbereiding op een verblijf in een verpleeghuis

Wanneer u een instelling als een verpleeghuis overweegt voor uw dierbare, zult u merken dat er veel dingen zijn die u moet overwegen voordat u een definitieve beslissing neemt over of u een eerste bezoek moet brengen of een substantiële toezegging moet doen voor de zorg van uw dierbare. En een van de eerste dingen die u moet bespreken wanneer u plannen maakt voor uw bezoek, is wat uw familielid wil en nodig heeft. In sommige gevallen besluit de familie, na het bijwonen van de begrafenis van een familielid, de zorgtaken over te dragen aan een verzorger in het verpleeghuis. Het is de verantwoordelijkheid van de verzorger om aan de behoeften van de senior te voldoen en de veiligheid en het welzijn van de bewoner te garanderen.

Vraag hen wat ze wel en niet mogen doen in het verpleeghuis. Welke dingen zijn beperkt of verboden? Vraag hen wat ze zouden doen als ze helemaal alleen waren, zodat u kunt begrijpen welke grenzen elk van hen beschouwt Whereto wat ze mogen doen op hun eigen. Als u dit van tevoren weet, bespaart u zich een hoop moeite en kunt u beter op de situatie inspelen dan verkeerd te reageren.

Voorbereiding op het bezoek – wat te zeggen en wat te vragen

Uw naaste zal u tijdens het eerste bezoek waarschijnlijk vertellen dat u zich moet voorbereiden op een bezoek van de zorgverlener aan wie hij of zij is toegewezen. Met “voorbereiden op bezoek” wordt bedoeld dat u het wettelijke papierwerk al moet hebben ingevuld ( darmstatus, advance directives, enz ), en dat u de contactinformatie van uw huisarts bij de hand moet hebben, evenals alle reisformulieren en originele documenten over uw bezoek. Dit alles moet ervoor zorgen dat het bezoek vlot verloopt en een gemakkelijk proces is dat u kunt doorlopen.

Maar wat doet u eigenlijk, als u eenmaal in het verpleeghuis bent? Zijn er maaltijden die u kunt klaarmaken of kunnen ze gewoon bestellen wat ze lekker vinden? Wat is uw rol, als die er is? Moet je gewoon zitten en wachten, of heb je de mogelijkheid om af en toe binnen te komen? U kunt het personeel ook vragen waarom de oudere een mondmasker moet dragen, en of dat nodig is of niet.

Vraag naar de bezoekuren, en of er andere beperkingen voor u zijn. Vergeet niet te vragen naar privileges, zoals bezoeken, contacten van buitenaf, en activiteiten, zoals religieuze diensten. Vraag wat u mag meenemen in de bezoekruimte, en ook wat u mag dragen. Natuurlijk moet u altijd betalingsbewijzen, uw verzekeringskaart en uw medische gegevens meebrengen.

Maurice Henderson

Back to top