uitkomst

uitkomst

Maak tijd voor jezelf

silhouet van jong ontwerperteam dat zich met een witte lege schermlaptop en notitieboekje in handen bevindt terwijl het bespreken/spreken over hen nieuw project met het moderne bureau als achtergrond. - coach stockfoto's en -beelden

De belangrijkste prioriteit van ieder van ons is dagelijks om op de hoogte te blijven van onze eigen zaken; om onze tijd en talenten ten volle te benutten om winst te maken voor ons bedrijf. Helaas wordt dit onze realiteit in de Amerikaanse economie. Onze tijd is zo beperkt vanwege de complexiteit van de levens die we allemaal leiden. Dit betekent vaak dat we onszelf negeren. Omdat deze verwaarlozing zo egocentrisch is, betekent het maken van zoveel fouten op zoveel gebieden van ons leven dat dit vaak de weg vooruit is. Dit is vaak de reden voor een weerstand om egocentrischer te worden; om voorbij het Thomas Edison-achtige stadium van zelffocus te komen en een ontwaakt besef te krijgen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Zo langzaam en pijnlijk maar consequent, begrijpen we dat het gebrek aan egocentrisme in feite een gebrek aan eigenliefde is. En dat, meer dan enige andere factor, houdt mensen in situaties en omstandigheden die ze haten. En zal zelfs de sterkste zelfopofferende inspanningen vernietigen. Helaas zorgt dit gebrek aan eigenliefde ervoor dat zovelen van ons overgeleverd zijn aan de genade van de economie en de dreiging van baanverlies (vaak gekoppeld aan de angst om ons huis te verliezen). De hypotheekbranche is een goed voorbeeld van hoe dit dek zich om ons heen ommuurt, aangescherpt in een poging om mensen in meer kwetsbare situaties te houden of te blijven. Deze zorg over het verlies van onze huizen is groot, maar tegelijkertijd is het ook een van de grootste kansen die we hebben om banen voor onszelf te creëren.

We moeten onze kijk op eigenliefde verschuiven naar zelfzorg. Geef het toe. Weet je hoe goed het voelt om alles, al is het maar voor even, achter je te laten en een stap terug te doen en voor de verandering eens naar de wereld buiten je te kijken? Hoe voel je je als iemand anders je Mercedes schoonmaakt? Als een speciaal persoon? Hoe voel je je eigenlijk als iemand anders, je baas, je haar schoonmaakt? Hetzelfde antwoord. Het is anders als je je partner, je man of vrouw, je kinderen of de kinderen van je kinderen hebt, je nagels doet, je auto wast, je hemd strijkt en de vuilnis buiten zet. Het is anders, zelfs als je dit voor jezelf doet. Dus waarom niet voor jezelf? Het idee van eigenliefde is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Het is niet denken aan zelfmedelijden en zeuren over hoe dingen niet kloppen. Het is ook niet wanhopig proberen om iemand anders te krijgen om je te geven wat je wilt. Voor het grootste deel hebben we al genoeg. Deze verschuiving naar positief denken en positieve zelfzorg is een radicale uitdaging voor het huidige politieke en economische paradigma dat ons vertelt dat alles wat we nodig hebben of willen, moet gebeuren om gelukkig te zijn. Het is het risico nemen, onszelf vertrouwen en leren onszelf te geven wat we nodig hebben, niet wat we niet hebben. Dit is mijn interpretatie van zelfliefde. Ik geloof dat het onze eerste behoefte is.

Ik heb een systeem van zelfgestuurd energiebeheer voor thuis ontwikkeld dat dit systeem van eigenliefde naar een ander niveau tilt. Enkele van de elementen in dit systeem zijn onder meer trainingsroutines, voeding voor lichaam en geest, lichaamsbewustzijn van voeding en gezondheid en persoonlijk welzijn. Het is een holistische benadering om gezond en heel te zijn, dus in plaats van te denken vanuit het geheel-zijn-zijn-ers, creëren we geest/lichaamsbewustzijn en voedingsplannen die elk geïndividualiseerd zijn voor de geest, het lichaam en de ziel. Het systeem stelt gezonde en fitte mensen in staat deel te nemen aan verschillende niveaus van fitness. Het faalde voor mij omdat de principes niet beheerst of toegepast werden. Het vereiste specifieke oefeningsroutines en regelmaat bij het oefenen van het systeem.

Het is als gitaar leren spelen. Het vereist oefening en herhaling en een verlangen om anderen van dienst te zijn. Gitaar leren spelen betekent regelmatig oefenen, oefenen met anderen of luisteren naar lesgeven. Het kan vermoeiend en vermoeiend zijn om ervoor te zorgen dat je grondbeginselen correct zijn, zodat je je kunt inzetten om je vaardigheden onder de knie te krijgen.

Dezelfde benadering geldt voor Zelfliefde en Zelfzorg. Je hebt regelmatig oefensessies met jezelf nodig. Je moet deel uitmaken van een groep gelijkgestemde mensen, hetzelfde spel spelen, diensten verlenen en ontvangen, elkaar steunen en overwinningen vieren. Het proces vereist charisma (wat magnetisme betekent), maar het is de moeite en de persoonlijke voldoening waard. Het gaat over verbinding met anderen en een groter hart hebben. Deze verbinding creëert in feite meer liefde en vrijgevigheid voor jezelf en anderen.

Als u in een giftige werkomgeving werkt, realiseert u zich misschien niet hoe "bruisend" de werkomgeving is. Na verloop van tijd zul je je verergerd gaan voelen door andere drama's in de kantoor- of bedrijfsomgeving. Als je de dynamiek van je werkplek of je werk niet kent of kunt herkennen, heb je simpelweg nooit de tijd genomen om ze op te merken.

Maurice Henderson

Back to top