uitkomst

uitkomst

Hoe cupping therapie om een massage te krijgen

Er zijn vele mogelijkheden voor cupping therapie Den Haag. Van algemene belangstelling voor gezondheid en welzijn tot specifieke doelen in de bewegingsgeneeskunde, zowel patiënten als therapeuten kunnen het verschil tussen massage en cupping begrijpen is essentieel voor elke massagetechniek om effectief te zijn. De twee termen hebben tegengestelde betekenissen wanneer ze door elkaar worden gebruikt, maar ze kunnen dezelfde implicaties hebben wanneer ze in combinatie worden gebruikt. Massagetechnieken, zoals hands-on massages en cupping, verschillen van traditionele massagetechnieken, zoals hydrofloxine of hydrofloxacine, wat betekent dat het plaatselijk wordt toegepast (als een knuffel).cupping is een vorm van massage die zich richt op specifieke gebieden van het weefsel van het lichaam, wat betekent dat het kan worden uitgevoerd door iedereen zonder voorafgaande ervaring. Het wordt vaak toegepast in huisartsenpraktijken waar iedereen zijn cliënten kent. Volgens de wetenschap helpen bijvoorbeeld bepaalde soorten cupping om stress, angst en angstaanvallen sneller weg te nemen dan andere. Er zijn veel voordelen te leren over dit proces voordat je het zelf gaat doen!

Wat is Cupping?

Bij het horen van de term “cupping,” veel mensen denken aan een routine massage gedaan met een Blade of andere spier tool. Hoewel het waar is dat bepaalde massage-instrumenten kunnen worden gebruikt om specifieke delen van het lichaam te masseren, zoals de massagetafel, bank, of bad, hebben ze meestal niet dezelfde naam. Cupping is een specifieke vorm van massage die specifiek is voor een bepaald deel van het lichaam, en die is bedoeld om alleen te worden gedaan door iemand met een gespecialiseerde opleiding. Het woord “cupping” komt van het Oud-Engelse cupe, wat “masseren” betekent, en – zoals we hebben gezien – kan het op bijna elk deel van het lichaam worden toegepast.

Hoe doe je cupping therapie?

Veel mensen denken aan cupping als een kuurbehandeling, maar het is eigenlijk meer een massagetherapie. Dus, om het volledige voordeel uit een cupping therapie te halen, moet je het thuis doen. Voordat u met cupping begint, moet u uw lichaam voorbereiden op wat komen gaat. U moet veel water drinken, uw hartslag opvoeren met een weerstandsoefening zoals step-up training. U zult ook losse kleding willen dragen die u toestaat om uw lichaam vrijer te bewegen, zoals yoga leggings of slippers.

Waarom cupping therapie belangrijk is.

De belangrijkste reden om cupping therapie te doen is om stress en angst weg te nemen. Volgens onderzoek heeft slechts 1 procent van de bevolking een angststoornis, terwijl dit aantal oploopt tot 20 à 30 procent. De mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen is een van de beste effecten van een cupping therapie. Veel patiënten merken dat cupping hun lichaam ontspant, waardoor ze beter in staat zijn te ontspannen en tot rust te komen, wat kan leiden tot creatiever denken en een hogere productiviteit. Het kan ook helpen bij migraine, angst en depressie.

Maurice Henderson

Back to top