uitkomst

uitkomst

Cranio sacraal therapie Rotterdam – De beste behandeling voor uw hoofdpijn

Cranio sacraal therapie Rotterdam

Het menselijk brein is de meest complexe structuur in het menselijk lichaam. Het bevat ongeveer 19 miljard neuronen die met elkaar communiceren via triljoenen elastische, elektrochemische impulsen die zenuwimpulsen worden genoemd. Deze impulsen worden van het ene deel van de hersenen naar het andere overgebracht via onderling verbonden netwerken van zenuwcellen die bekend staan als de "corticale banen" van de hersenen. Dit ingewikkelde netwerk van neurale vezels verbindt en verwerkt informatie van onze zintuigen en andere delen van onze hersenen, zodat we onze omgeving kunnen begrijpen en erop kunnen reageren, logisch kunnen denken, informatie kunnen verwerken, dingen kunnen waarnemen en ons dingen kunnen herinneren. Maar als u hoofdpijn heeft of regelmatig last heeft van chronische nekpijn of hoofdpijn, is het mogelijk dat er een onderliggende oorzaak is die uw ongemak veroorzaakt in plaats van een geïsoleerd symptoom.

Wat veroorzaakt hoofdpijn?

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende en slopende symptomen die mensen ervaren en kan op elke leeftijd voorkomen. Ze wordt vaak in verband gebracht met een specifieke oorzaak, zoals een hersentumor of een hoofdletsel. Hoofdpijn kan echter ook worden veroorzaakt door een aantal andere factoren, zoals stress, menstruatie, bepaalde medicijnen, bepaalde voedingsmiddelen, weersomstandigheden en slaaptekort.

Waarom helpt een roterende behandeling bij hoofdpijn?

Cranio-sacraal therapie is een unieke vorm van therapie die helpt bij de behandeling van hoofdpijn door de bron van het probleem aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Dit komt omdat het craniosacrale systeem nauw geïntegreerd is met het zenuwstelsel en de hersenen en gebruikt kan worden om een breed scala aan aandoeningen te behandelen die de hersenen, het zenuwstelsel en de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden.

Cranio-sacraal therapie is een veilige, zachte, niet-invasieve therapie waarbij zachte aanraking wordt gebruikt om een reeks aandoeningen te behandelen, waaronder hoofdpijn, migraine, nek- en rugpijn, TMJ-problemen, clusterhoofdpijn, migraine, TMJ-stoornissen en nog veel meer.

Er zijn een aantal theorieën die de oorzaak van hoofdpijn proberen te verklaren. Eén theorie is dat hoofdpijn het gevolg is van een "vastzittende deur", wat betekent dat de hersenen zich niet volledig kunnen ontspannen en loslaten.

Verschillende soorten hoofdpijn en hun behandelingsmogelijkheden

Er zijn een aantal verschillende soorten hoofdpijn en elke soort heeft een specifieke oorzaak.

  • Migraine – Dit type hoofdpijn gaat gepaard met ernstige, pulserende hoofdpijn die vaak gepaard gaat met misselijkheid, gevoeligheid voor licht, geluid of geuren en extreme gevoeligheid voor geuren.
  • Spanningshoofdpijn – Dit is een milde hoofdpijn die vaak gepaard gaat met een gespannen gevoel in het hoofd. Ze gaat vaak gepaard met angst, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en vermoeidheid.
  • Clusterhoofdpijn – Dit type hoofdpijn gaat vaak gepaard met een onderbreking van de dagelijkse routine, vermoeidheid en depressie.

Conclusie

Er zijn veel factoren die hoofdpijn kunnen veroorzaken, waaronder hormoononevenwichtigheden, stress, slechte slaapgewoonten en genetische aanleg. Hoofdpijn gaat vaak gepaard met andere symptomen, zoals vermoeidheid, verminderde concentratie, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid.

Als u worstelt met constante hoofdpijn als gevolg van een van deze factoren, is het belangrijk om er zo snel mogelijk naar te laten kijken. Gelukkig zijn er veel behandelingsmogelijkheden, waaronder craniosacraaltherapie.

En als u hoofdpijn heeft door een onderliggende aandoening, zoals een aneurysma of een tumor, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

U kunt meer te weten komen over craniosacraal therapie in de regio Rotterdam op onze website,

Maurice Henderson

Back to top